Кредит за пензионери

Кредит до 80.000 ден. за лица на возраст до 70 години. Тука е Тиго за Вас и Вашите најмили!

 
20-70 icon

Кога пензијата не дозволува, Тиго овозможува

Кредити за лица до 70 години

Лесно и едноставно - без чекање, без жиранти, пари веднаш!

Транспарентни услови без скриени трошоци, без обезбедување, без дополнителна документација

Достaпни онаму каде Вам ви договара!

Блиску до вашето соседство во Тиго Филијалите и претставништвата на Македонски пошти

 

Сведоштва од задоволни клиенти

 

Ристо И.

 

Последен пат кога ја реновиравме нашата куќа беше кога ја купивме, пред цели 22 години, така што новото реновирање на одредени делови беше неопходно. Решивме да започнеме чекор по чекор и да ја направиме прво кујната, бидејќи мојата сопруга ужива да готви. Тоа беше поскапо од она што го предвидував, па остатокот од парите што ги немав, решив да ги побарам преку брз кредит, каде не беше потребно доставување на комплицирана документација. Кредитот ми беше одобрен од Tigo.mk. Аплицирав само со лична карта и за 10 минути ги добив парите. Избрав опција кредитот да го плаќам месец за месец, бидејќи така најмногу ми одговара. Сега имам нова кујна во која мојата сопруга ужива, а и јас во нејзините специјалитети исто така.

Мирјана Д.

 

Мојата внука се подготвуваше за матурска екскурзија, меѓутоа во тој момент синот и снаата немаа доволно средства за да и овозможат такво задоволство, веќе отплаќаа високи рати за станбениот кредит. Мојата пензија не беше доволна, бидејќи секако требаше да ги платам и сметките, па решив да се обратам на Тиго.мк. Многу од моите пријателки веќе ги имаа користено нивните услуги па решив и јас да се обидам. Само со лична карта, и по 10 минути на мојата внука и се оствари сонот, со своите соученици да ги поминат заедно последните заеднички денови од 4 годишното школување. Благодарам Тиго.мк.

Шќипе В.

 

Како поминуваа моите пензионерски денови, така сфаќав дека работата како учителка си го земаше својот данок, и тоа преку мојот вид. Се потешко читав, диоптерот ми се зголемуваше, и морав да најдам брзо решение. Обичните очила со покачен диптер веќе не ми помагаа, па морав да се подвргнам на медицинска процедура за поправање на видот. Ми недостигаа средтсва за хируршката интервенција, па се обратив на Тиго.мк. Со нивната брза услуга, и љубезниот персонал кој ми помогна брзо да ја пополнам апликацијата, веднаш ги добив потребните средства за мојата хируршка интервенција. Сега немам потреба од очила за читање, и можам да читам колку сакам, и кога сакам, и да уживам во пензионерските денови. Благодарам Тиго.мк.

 

Можеби веќе дојде тоа време во вашиот живот кога работните обврски станаа далечно сеќавање. Вашите деца се веќе одамна заминати од дома, имаат свои семејства и вие едноставно уживате во своите пензионерски денови. Додека сте во пензија и живеете без стресовите од работата, сè уште можете да се најдете под финансиски притисок. Никогаш не знаете какви неочекувани трошоци може да се појават и па затоа треба да знаете дека постои можност да побарате брз кредит наменет за пензионери, за да имате пристап до дополнителни средства. Можеби ви се потребни средства за ненадејни поправки во домот, за медицински трошоци, или пак да се покријат дополнителни училишни трошоци за вашите внуци или можеби некое патување.

 

Потребата за финансии може да нè погоди во секое време без разлика дали сме подготвени или не. И покрај тоа што работевте напорно во текот на целиот живот, и заработивте приходи за пензија, тоа не значи дека веќе не сте заинтересирани да добиете кредит. Ние разбираме дека може да биде тешко да управувате со пензијата и понекогаш ви треба само малку помош.

 

За разлика од другите финансиски институции, ние знаеме дека пензионерите заслужуваат шанса.

Назад